نقاشی نما
اگر قصد دارید که برای اجرای رنگ آمیزی نمای ساختمان اقدام کنید ابتدا باید به سوال زیر پاسخ دهید. سوال این که دلیل ضعف امروزی نمای ساختمان چیست که نیاز به ترمیم دارد؟ ممکن است ضعف به وجود آمده در نمای ساختمان ریشه در مسائل فنی داشته باشد. مانند نشست ساختمان که موجب ترک در نمای ساختمان می شود. در این صورت باید به مشاوران فنی رجوع کنید. اما اگر پاسخ به این سوال تنها نیاز به ترمیم رنگ نما به دلیل گذر زمان و افت کیفیت رنگ قبلی می باشد. با ما همراه باشید تا با بدست آوردن اطلاعاتی پیرامون موارد زیر بتوانید یک اجرای نقاشی نمای باکیفیت داشته باشید.
ما در این بخش تمامی موارد زیر را بررسی خواهیم کرد. مواردی که در رنگ آمیزی نمای ساختمان تاثیر بسیار زیادی دارد.
- شیوه دسترسی به نمای ساختمان
- خصوصیات رنگ ایده آل برای نما
- رنگ آمیزی برای سطوح مختلف
- اجرای اصولی رنگ نمای ساختما
- مروری بر ابزار اجرای کار نقاشی
- رنگ آمیزی نمای شیروانی
- رنگ نانو چه کاربردی در نقاشی دارد؟
- قیمت رنگ آمیزی نمای ساختمان
- ضمانت اجرای کار
رنگ کردن نمای ساختمان دقیقا به چه معناست؟
شاید بهتر باشد که از ابتدا و پایه ای ترین تعاریف شروع کنیم. یعنی تعریف نمای یک ساختمان. نمای ساختمان در واقع به قسمت بیرونی ساختمان که در معرض عموم و افراد خارج از ساختمان قرار داد خواهند گفت. این نما را می توان با هر حالت و شکلی توصیفش کرد. مانند کفپوش می توانید ساختمان خود را به نمای آجری، سنگی، سرامیکی و یا هر حالت دیگری که می خواهید در بیاورید. بنابراین هیچ محدودیتی وجود ندارد. اما در این میان نوه دیگری از نما وجود دارد که برخی از ساختمان ها بنا به دلایلی از آن استفاده می کنند. نمای ساختمان نقاشی و رنگ آمیزی شده نوعی از نمای ساختمانی است که در آن به جای استفاده مطلق از سنگ و یا آجر و شیشه از رنگ استفاده می شود. در واقع همان نماهای قدیمی ولی با رنگ و لعاب دیگر استفاده می شود. به طور مثال مهد کودک ها یکی از اصلی ترین مکان هایی است که از نمای رنگی استفاده می کنند.
رنگ آمیزی نمای ساختمان بدون داربست یا با داربست
قبل از هر اقدامی باید در خصوص مراحل اجرای نقاشی نما و شیوه ی دسترسی به نمای ساختمان تان تصمیم گیری کنید، این موضوع کاملا بستگی به معماری نمای ساختمانتان دارد. از دیگر معیار هایی که باید برای انتخاب روش کار در نظر بگیرید ایمنی، سرعت پیشروی کار، حفظ جلوه نما در طول مدت اجرا و کیفیت نهایی کار می باشد.
در موارد فوق کار با طناب نسبت به دیگر روش های دسترسی به ارتفاع از جمله کار با داربست ارجحیت دارد. شما کاملا می توانید به نتیجه دلخواه خود بوسیله کار با طناب دست پیدا کنید. به شرطی که با توجه به سبک نما، امکان دسترسی به تمام نقاط نما را داشته باشید. به طور کلی هر کاری از نقاشی گرفته تا پیچ و مهره نمای ساختمان با طناب بسیار موثرتر و بهتر خواهد بود.
در غیر اینصورت برای اجرای رنگ آمیزی نمای ساختمان در پروژه هایی با ارتفاع کم استفاده از داربست و برای پروژه های مرتفع استفاده از کلایمر پیشنهاد می شود.
رنگ مناسب برای نمای ساختمان
انتخاب رنگ مناسب برای ساختمان تاثیر بسیار زیادی دارد. این که چه نوع رنگی را انتخاب کنیم می تواند کل پروسه کار را تحت تاثیر قرار دهد. رنگ های مختلف و متنوعی برای نقاشی کردن نمای ساختمان وجود دارد. هر کدام از این رنگ ها دارای خاصیت های منحصر به فرد خود هستند.
از انواع مختلف رنگ های روغنی مات و براق، پلاستک، مولتی کالر، آکریلیک، پتینه و بلکا، رنگ استفاده شده برای نقاشی نما بیرونی ساختمان باید دارای خصوصیاتی چون:
- دوام و ماندگاری بالا در برار شرایط جوی
- مقاومت در برابر نور خورشید
- قابلیت شست و شو
- مقاومت در برابر جذب گرد و غبار
- عدم اشتعال پذیری
- مهم تر از همه خاصیت الاستیک بالا جهت تحمل تنش های ناشی از انبساط و انقباض سطح و نشست ساختمان باشد. در این شرایط اجازه نمایان شدن ترک در سطح را نمی دهد.
جمع بندی معیار های فوق و مقایسه رنگ ها منتج به انتخاب رنگ های آکریلیک استاندارد برای پوشش سطوح سیمانی و آجری و استفاده از رنگ های روغنی جهت پوشش سطوح فلزی برای رنگ آمیزی نمای ساختمان می باشد. طیف رنگ بندی این رنگ ها بسیار وسیع می باشد و با تولید کامپیوتری آنها نگرانی ای برای تمایز رنگ ها در مراحل اجرای نقاشی نما نمی باشد.
نحوه نقاشی کردن نمای ساختمان
نقاشی شدن ساختمان نیز یک سری قواعد و اصول دارد. قواعدی که بدون رعایت آن ها طبیعتا نمی توان به نتجیه مطلوبی که می خواهیم دست پیدا کنیم. برای این کار باید ابتدا نوع و جنس ساختمان را مشخص کنیم. یعنی قبل از اجرای نقاشی، نوع و جنس نمای ساختمان انتخاب می شود. سپس طبق اصول خاص آن نما کارها را پیش می بریم.
در مورد نحوه نقاشی ساختمان با هر جنسی که باشد ابتدا باید زیرساخت های لازم را اجرا کرد. زیرساخت و کارهای لازم قبل از نقاشی نما یعنی تمیز کردن نما از هر گونه گرد و غبار و آلودگی. همچنین اگر ترک خوردگی و یا شکافی ایجاد شده باشد باید آن را ترمیم و یا پر کرد. در صورتی که این کارها انجام نشود نتیجه مطلوبی برای رنگ آمیزی به دست نخواهد آمد.
سمباده کاری و بتونه کاری از جمله کارهایی است که قبل از اجرای نقاشی انجام می شود. به طور کلی یکی از زیرساخت هایی که برای ساختمان لازم است تمیزکاری قبل از اجرای نقاشی برای نمای ساختمان است. این کار باعث می شود که بعد از نقاشی، یک سطح صاف و یک دستی داشته باشید.
مراحل اجرای رنگ کردن نمای ساختمان
یکی از نکاتی که این کار دارد این است که مراحل و اصول رنگ کردن نمای ساختمان برای سطوح مختلف تقریبا یکسان است. برای همین تفاوت اندکی بین رنگ نمای فلزی مانند سقف شیروانی و نمای سیمانی می باشد.
مرحله اول: نظافت نمای ساختمان با دستگاه واترجت جهت آماده کردن نما برای زیر سازی. در این مرحله سطح باید از گرد و غبار، شوره، پوسته و دیگر آلودگی ها پاک شود.
مرحله دوم: تامین محدوده کارگاهی، ساختن بتونه و رنگ، شستشوی قلم و دیگر ابزار اجرای رنگ نما، سبب بی نظمی در ساختمان و حتی انتقال این مواد به دیگر نقاط ساختمان می شود. برای همین لازم است محوطه ای جهت ساخت بتونه، رنگ و شستشوی ابزار در بام ساختمان تعبیه شود. با محدود کردن عملیات اجرایی در آن محدوده، از آلوده شدن باقی نقاط ساختمان جلوگیری شود.
مرحله سوم: پر کردن ترک های نما و نقاط غیر هم سطح با بتونه.
مرحله چهارم: اجرای زیرسازی با پرایمر اهمیت زیادی دارد. اجرای پرایمر به جهت پوشاندن ترک های مویی سطح و همچنین ساخت لایه ای برای ایجاد چسبندگی بالا بین لایه رنگ و سطح که برای افزایش عمر رنگ نما می باشد. برای سطوح فلزی قبل از رنگ آمیزی حتما باید از ضد زنگ استفاده شود.
مرحله پنجم: پوشاندن سطوحی که قصد اجرای رنگ بر روی آنها را نداریم. دقت داشته باشید قبل از رنگ آمیزی، کف حیاط و شیشه ها را به خوبی بپوشانید. رنگی که برای سطوح بیرونی استفاده می شود مقاوم است و به راحتی پاک نمی شود.
مرحله ششم: اجرای رنگ بر روی نما به تعداد لایه مورد نیاز با قلم مو، پیسوله، غلطک و یا دستگاه ایرلس.
در طول اجرای پروژه ی نقاشی نما، بایستی محدوده پیرامونی ساختمان جهت عدم تردد افراد و وسایل نقلیه علامت گذاری شود.
رنگ آمیزی نمای شیروانی
مدتی است که استفاده از ورق های گالوانیزه به عنوان سقف شیروانی جای خود را به سفال داده است. با این حال هنوز از این نوع نما در مناطق پر بارش استفاده می شود. برای رنگ آمیزی نمای شیروانی قبل از اجرای رنگ بر روی سطح، بایستی از واش پرایمر استفاده کرد. این ماده که شامل زینک کرومات یا فسفریک اسید میباشد با ایجاد لایه ای بر روی سطح باعث مقاومت در برابر خوردگی و زنگ زدگی شده و همچنین سبب چسبندگی بهتر بین رنگ نهایی و سطح فلز می شود.
رنگ آمیزی نمای چوب، ترمو وود
برای ترمیم نمای ساختمان چوبی پس از مراحل شستشو و پوسته کنی بایستی ابتدا سطح چوب توسط سمباده نرم آماده مرحله سیلر شود و پس از اعمال سیلر بر روی چوب، رنگ نهایی بر روی سطح اجرا گردد و نقاشی نما کامل شود. برای مقاومت بالای رنگ بر روی سطح چوبی، بهتر است از سیلر و رنگ های پلی یورتان استفاده شود.
کاربرد رنگ های نانو در رنگ آمیزی نمای ساختمان
پاسخ به این سوال متاسفانه خیر است. به جرات می توان گفت که در این بخش، تبلیغات پیرامون صنعت نانو ذرات فراتر از کاربرد این محصولات برای نقاشی نمای ساختمان می باشد. رنگ های نانو را با دو مشخصه معرفی می کنند:
- خاصیت غبار گریزی
- آنتی باکتریال
از دو معیار فوق، خاصیت غبار گریزی مشخصه ای مشترک بین رنگ های نانو و رنگ های آکریلیکی سیلیکونایز می باشد. آنتی باکتریال بودن خصیصه ای است که تنها در محیط های بیمارستانی کاربرد دارد. با این وجود مشخص است که استفاده از رنگ های آکریلیکی با خاصیت کشسانی کافی، بهترین انتخاب برای رنگ آمیزی نمای ساختمان می باشد.
تعیین قیمت رنگ آمیزی نمای ساختمان
از جمله فاکتورهای مهم در انجام دادن و یا ندادن رنگ آمیزی ساختمان، هزینه های آن است. هزینه هایی که وابسته به عوامل زیادی است. این عوامل بسته به شرایط و نحوه اجرا است و شامل متراژ نمای ساختمان، جنس نما و جنس رنگ انتخابی و کیفیت کار دارد. در مجموع هزینه نقاشی و دنگ کردن نما در تهران و کرج به صورت کلی هر متر …. تومان می باشد. هر کدام از عوامل گفته شده دارای اهمیت خاصی بوده و قبل از انجام کار به شما در مورد هزینه ها گفته خواهد شد.
نکته حائز اهمیتی که در این میان وجود دارد این است که هزینه هایی که بابت رنگ آمیزی آن پرداخت خواهید کرد به نوبه خود بازگردانده می شود. منظور از بازگردانی این است که رنگ کردن نما آپارتمان صرفا جهت زیبایی نیست. این کار سبب ماندگاری و مقاومت بالای آن در برابر آسیب می شود. به طور مثال یک نمای چوبی در اثر گذشت زمان پوسیده و ترک های زیادی ایجاد می شود. اما با نقاشی کردن چوب نمای ساختمان می توان از این کار جلوگیری کنید. انتخاب رنگ مخصوص چوب برای نقاشی نمای ساختمان یک کار حساس است. با انتخاب صحیح رنگ می توان کار نقاشی را به بهترین حالت ممکن انجام داد.
در این جا فاکتورهای زیادی تعیین کننده قیمت اجرای نقاشی نما هستند. عواملی که هر کدام قیمت را کاهش یا افزایش می دهند. در این جا سه عامل اصلی برای تعیین قیمت رنگ کردن نمای ساختمان را به شما خواهیم گفت.
- شیوه اجرای کار
- انتخاب رنگ و مواد اولیه مناسب
- مراحل اجرای کار
هر سه مورد بالا در قیمت نهایی کار تاثیر دارند. استفاده از شیوه کار در ارتفاع با طناب باعث کاهش هزینه های شما می شود. البته به خاطر داشته باشید که بایستی امکان اجرای کار با طناب وجود داشته باشد. انتخاب رنگ تاثیرگذارترین مولفه در قیمت رنگ آمیزی نمای ساختمان می باشد. انتخاب برند و سپس درجه ی کیفی رنگ با توجه به خاصیت کشسانی آن سبب تفاوت در قیمت رنگ خریداری شده خواهد شد.
خوشبختانه شرکت های ایرانی موفق به تولید رنگ های با کیفیت قابل رقابت با نمونه های وارداتی هستند. در نهایت نیز پیچیدگی و زمان بر بودن اجرای کار در مرحله پوسته کنی، زیر سازی با بتونه و اجرای ظریف کاری روی سطوح مختلف، معیارهایی تعیین کننده در مدت اجرای پروژه و قیمت نقاشی نما می باشند.
تضمین رنگ آمیزی نمای ساختمان
نماروز در صورت تایید رنگ مورد استفاده برای نمای ساختمان، کیفیت اجرای پروژه رنگ نمای ساختمان شما را برای 8 سال تضمین می کند. اگر در این مدت مشکل در رنگ نمای ساختمان به وجود آید، اجرای مجدد رنگ و نقاشی نما را به جهت رفع نواقص به طور کامل به عهده می گیرد. تضمین نقاشی نمای ساختمان یکی از تعهدات تیم نقاشی ما است. شما با خیال راحت می توانید کار رنگ آمیزی نمای آپارتمان خود را بخ ما بسپارید.
ماندگاری رنگ نما یکی از اصلی ترین و مهم ترین تعهدات ما خواهد بود. همان طور که گفته شد در صورت بروز هر گونه مشکل ما آن را رفع خواهیم کرد. پس اگر نیاز به نقاشی نما در تهران دارید می توانید با شماره های موجود در سایت کلینیک ساختمانی پاک تماس بیگرید.
شاید در اغلب اوقات به محض شنیدن نام نما در ذهن ما کلمه شستشو و تعمیرات نما بیاید. اما این گونه نیست بسیاری از مواقع نما نیاز به کارهای دیگری دارد تا بتوانیم آن گونه که مد نظر داریم یک نمای جذاب را به ساختمان بدهیم. گاهی اوقات باید نقاشی و رنگ آمیزی نمای ساختمان انجام شود. برای همین نیاز به یک تیم رنگ کار نمای ساختمان خواهیم داشت. یک تیم مجرب که تجربه و سابقه عالی با کار در ارتفاع داشته باشد.
اگر اطلاعات کافی و لازم در این زمینه را نداشته و می خواهید نسبت به آن مطلع شوید همراه ما باشید. ما هر اطلاعات لازم برای شروع و یا سفارش رنگ آمیزی نمای ساختمان را به شما خواهیم داد.
کاربرد رنگ کردن نمای ساختمان
سوال اصلی این جاست که چرا نمای ساختمان را رنگ آمیزی می کنند. آیا صرفا به دلایل زیبایی و یا رنگی شدن ساختمان است؟ جایی مانند یک مهد کودک که بنا به دلیل وجود چند دانش آموز و کودک آن را به رنگ های غیره در بیاورند؟ پاسخ به این سوال خیر است. خیر یعنی این که رنگ کردن نمای ساختمان صرفا دلایل زیبایی ندارد. هر ساختمانی می تواند دلیل خاص خود را برای این کار داشته باشد. یک ساختمان چوبی که چوب هایش دچار آسیب دیدگی و زدگی شده پس از ترمیم و بازسازی می بایست نسبت به تکمیل کردن این بازسازی از رنگ های مخصوص به خود استفاده کنند.
نقاشی کردن نمای ساختمان اغلب مربوط به نماهای چوبی، سیمانی، فلزی و یا ساختمان های دارای شیروانی است. این نوع از ساختمان ها اغلب بنا بر دلالیل خاص خود رنگ آمیزی خواهند شد. به طور مثال یک نمای آهنی ممکن است به دلیل وجود رطوبت به ویژه در شهرهایی که رطوبت آن زیاد است، دچار زنگ زدگی شود. در این صورت برای جلوگیری از زنگ زدگی آهن باید لایه ای از رنگ بر روی سطح آن قرار گیرد.
رنگ زدن نمای ساختمان بدون طناب
در گذشته تنها روشی که برای رنگ آمیزی نمای ساختمان وجود داشت روش بدون طناب و یا همان داربست بود. با هر میزان تعداد طبقات و یا شرایط به ناچار باید از داربست استفاده می شد. استفاده از این روش دردسرهای خاص خود را داشت. هم کارفرما و هم تیم انجام دهنده کار انرژی و زمان زیادی را صرف این کار می کردند. اما حالا رنگ امیزی نما بدون داربست می باشد.
طناب راپل یک طناب بسیار پر کاربرد و البته دارای استحکام و ایمنی بالا می باشد. با استفاده از این طناب، نقاش از بالای ساختمان به بالا به پایین آویزان شده و کار رنگ نمای ساختمان را انجام می دهد. نقاشی نمای ساختمان با طناب راپل، بهترین روش برای رنگ آمیزی نمای بیرونی می باشد. روشی کاملا استاندارد، با هزینه کمتر و سریع تر برای هر ساختمان. در صورت استفاده از داربست هزینه هایی اضافی بابت نصب و اجرای داربست بر روی ساختمان و نیز انرژی بیشتر صرف خواهد شد. نتیجه و خروجی کار یکسان بوده اما به طور قابل توجهی پرهزینه تر. پس بهترین روش اجرای نقاشی نما شاختمان با طناب راپل است.
نقاشی نمای چوبی
نمای چوبی یکی از کاندیداهای رنگ کردن هستند. این نما که از غالبا از چوب می باشد، پس از گذشت زمان و یا دلایل خاصی نیاز به رنگ آمیزی دارند. رنگ مخصوص چوب پس از زیرسازی و اقدامات اولیه لازم به چوب زده خواهد شد. این کار برای حفظ زیبایی و ظاهر آن است. البته این کار صرفا برای زیبایی نبوده و از آن برای محافظت در برابر آسیب های احتمالی نیز استفاده می شود. اغلب در این ساختمان ها از رنگ های مخصوص چوب استفاده می کنند. با رنگ آمیزی نمای چوبی می توان هم چوب را جلا و براق کرد و هم یک لایه محافظ بر روی آن قرار داد.
نقاشی نمای سنگی
نماهای سنگی اغلب نیازی به رنگ آمیزی ندارند. مگر بنا به دلایلی استفاده از رنگ های خاص آن هم به دلیل زیباتر کردن نمای ساختمان. در مجموع دلیل نقاشی نمای سنگی زیبایی است و در کمتر حالتی برای اطمینان از سلامت رنگ بیرونی ساختمان سنگی استفاده می شود. استفاده از رنگ برای نمای ساختمان غالبا برای زیبایی هر چه بیشتر و یک دست کردن کل نمای ساختمان به یک رنگ خاص است. برای ایمنی و یا سلامت و ماندگاری آن از پیچ و رولپلاک کردن نمای سنگی استفاده می شود.
رنگ آمیزی نمای آهنی
یکی دیگر از نماهایی که نیاز به رنگ آمیزی دارد نمای آهنی است. نماهای آهنی که غالبا مسکونی نیستند، برای ظاهر بهتر و زیباتر و البته مقاومت در برابر زنگ زدگی نیاز به رنگ آمیزی دارد. با نقاشی نمای آهنی ساختمانی یک لایه از رنگ بر روی نما قرار می گیرد. حال این رنگ باعث می شود هم ساختمان در برابر زنگ زدگی مقاومت داشته باشد و هم زیبایی خاصی پیدا کند.
نقاشی ساختمان چند بار انجام می شود
خب طبیعتا یکی از سوالاتی که وجود دارد این است که آیا برای هر نمای ساختمانی تنها یک بار نقاشی کافی است یا باید به صورت ادواری این کار انجام شود. مانند پبچ و مهره کردن نمای ساختمان یک بار است و یا بالعکس درست مانند نظاففت نمای ساختمان هر چند وقت یک بار انجام می شود. پاسخ این سوال به نحوی آری یا خیر نیست. یعنی نه یک بار و نه به صورت ادواری انجام می شود. بلکه بدون در نظر گرفتن یک زمان خاص زمانی که احساس کردید که نمای آپارتمان نیاز به نقاشی دارد باید این کار را انجام دهید. پوسیدگی چوب، زنگ زدگی آهن و یا با وجود هر مشکل دیگری در نما باید رنگ امیزی شود. این رنگ آمیزی بسته به کیفیت و نوع آن می تواند تا مدت زمان خاصی نمای ساختمان را ایزوله کند. البته جنس و نوع نمای ساختمان نیز از این قاعده مستثنی نیست.