نقاشی ساختمان
برای زیبا و دلنشین کردن فضاهای داخلی، یکی از روشها، نقاشی ساختمان است. با نقاشی ساختمان جلوه های متفاوت و درخور به محیط پیرامون بخشیده و زیبایی چشم نواز و روح افزایی را به خود و دیگران هدیه می دهیم.
رنگهای بسیار متنوع و مختلفی در این رابطه در بازار وجود دارند. نکته حائز اهمیت این است که با دانستن خواص و مزایای هرنوع از رنگهای ساختمانی، میتوانیم گزینه متناسب با شرایطمان را انتخاب کرده و از آن برای نقاشی ساختمان خود کمک بگیریم. در ادامه با دستهبندی رنگهای ساختمانی آشنا میشویم. با ما همراه باشید.
پیش از این در مقاله نقاشی ساختمان چیست،چرا نقاشی ساختمان لازم است،، قیمت نقاشی ساختمان، نقاشی ساختمان در تهران و نقاشی ساختمان ابزار مورد نیاز به تاریخچه، علت لزوم و عوامل
موثر بر قیمت نقاشی ساختمان و ابزار لازم برای نقاشی ساختمان اشاره کردیم.
دستهبندی رنگهای ساختمانی نقاشی ساختمان:
به طور کلی رنگهای ساختمان به دو دسته اصلی حلال در آب و حلال در تینر تقسیم میشوند.
رنگهای حلال در آب نیز خود به دو دسته رنگهای آکرلیک و رنگهای پلاستیک دستهبندی شده اند.
رنگهای حلال در تینر هم معمولا به رنگهای روغنی گفته میشود.
این تقسیم بندی یک دسته بندی کلی است. برای تشریح و آشنایی بیشتر، در ادامهبه شرح و معرفی بیشتر این رنگهای به کار رفته در نقاشی ساختمان میپردازیم.
قسمت اول :آشنایی با رنگهایی که بیشتر برای در و دیوار و پنجره ی داخل ساختمان استفاده می شود.
در نقاشی ساختمان ، انواع رنگهای مختلفی برای رنگ آمیزی در، دیوار و پنجره ها وجود دارند که عبارتند از:
آکرلیک
این نوع رنگ برپایه آب است و همچنین قابل شستشو. لکه و کثیفی به راحتی از روی این رنگها پاک می شوند و خاصیت ارتجاعی خوبی دارند.
پس برای دیوارهای داخلی ساختمان مناسبند زیرا در برابر ترک های سطحی مقاومت خوبی را از خود نشان می دهند.
روغنی
خواص رنگ اکرلیک را داراست با این تفاوت که نسبت به رنگ اکرلیک مقاومتر است.
لذا پس از رنگ آمیزی سطح صافتر و بهتری را شاهد خواهیم بود. رنگهای روغنیبه دو دسته مات و براق تقسیم میشود.
روغنی براق بیشتر برای در و پنجره استفاده میشوند و دسته مات چون براقنیستند و نور را منعکس نمیکنند ،
بیشتر برای رنگ آمیزی دیوارها از آن کمک می گیرند تا اگر در گچکاری ایرادات کوچکی بوده ، نشان داده نشود.
پلاستیک در نقاشی ساختمان
این رنگ غلظت بالایی دارد و در صورت لک و کثیف شدن قابلیت تمیز شدن ندارد.
به همین دلیل بیشتر در رنگ آمیزی سقفها از رنگ پلاستیک استفاده می شود، چرا که کمتر در معرض کثیف شدن هستند.
دیکالر
این رنگ برپایه آب است و به دو صورت براق و نیمه براق تولید شده.رنگهای دیکالر نسبت به شستوشو بسیار مقاوم بوده و بیشتر برای نقاشی
سطح های داخلی ساختمان استفاده میشود.
مولتی کالر
رنگهای مولتی کالر از نوع رنگهای دکوراتیو بوده و نحوه عمل آن در پروسه نقاشی ساختمان بدین صورت است که یک لایه نازک را بر روی سطوح ایجاد می کند. می توان از آن بر روی هر سطحی استفاده کرد. چون جلای آن کم است پس به راحتی میتوان برروی سطوحی که زیرساخت آن کمی مشکل دارد استفاده کرد بدون آنکه این عیوب را نشان دهند. ذرات گرد و غبار و دود و … به این رنگ جذب نمیشوند پس برای مکان های پررفت و آمد مثل راه پله بسیار مناسب است.
بلکا
بلکا از الیاف طبیعی ساخته شده و در واقع بافت این رنگ یک نوع پوشش سلولزی استکه با قرار گرفتن بر روی سطح ، آن را به خوبی پوشش میدهد.
بلکا برای محو کردن و پوشاندن عیوب بسیار مناسب است و جایگزین خوبی برای کاغذ دیواری است.
این رنگ عایق است و گرما و سرما را از خود عبور نمیدهد. همچنین در برابر رطوبت نیزعایق است. قابل شستوشو بوده و در صورت خرابی به راحتی قابل تعمیر است.
پتینه در نقاشی ساختمان
درواقع رنگهای پتینه الهام گرفته از هنر پتینه کاری هستند. با استفاده از رنگهای دکوراتیو می توان نقش و نگارهایی زیبا بر روی سطح خلق کرد.
پتینه برخلاف رنگهای ساختمانی دیگر سطحی ساده و یکنواخت به شما نمی دهدو نقش و نگارهایی درهم و بدون تقارن حاصل این نوع رنگآمیزی است.
آستر
برای زیرسازی در نقاشی ساختمان استفاده می شود. به این صورت که قبل از زدن رنگ اصلی، چند قطره از رنگ اصلی را به رنگ آستر اضافه کرده و سطح مورد نظر را رنگ میکنیم.سپس از رنگ اصلی استفاده میکنیم. زمانی که پای صحبت نقاشی ساختمان در میان باشد تقریبا اکثر افراد، فضای داخلی ساختمان را پیش چشم خود متصور میشوند. حال آنکه نقاشی ساختمان مختص نماها و فضاهای داخلی نیست، بلکه سطوح و نمای بیرونی ساختمان را نیز پوشش میدهد.
برای پوشش سطوح بیرونی ساختمان باید از رنگی مناسب و سازگار و مقاوم در برابر تهدیدات جوی استفاده کرد تا علاوه بر اینکه به نمای ما استحکام و مقاومت می بخشد، در عین حال زیبایی صدچندانی برای این سطوح به ارمغان بیاورد.
در بخش دوم از انواع رنگهای ساختمانی به آن دسته از رنگهایی می پردازیم که مناسب سطوح خارجی ساختمان هستند.
خصوصیت بارز این رنگها مقاومت زیادشان در برابر شرایط ناسازگار جوی و نیز عدم جذب ذرات غبار و دود است.
قسمت دوم :آشنایی با رنگهایی که بیشتر برای سطوح و نماهای
خارج ساختمان برای نقاشی ساختمان استفاده میشود.
انواع رنگهایی که در پروسه نقاشی ساختمان، برای سطوح خارجی استفاده میشوند عبارتند از:
مون کالر
این رنگ برپایه آب است و می توان از آن به عنوان آستر، مخصوصا بر روی سطوح بتونی و سیمانی استفاده کرد. همچنین در نقاشی ساختمان از آن برای رنگ کردن فضای داخلی ساختمان نیز بهره میگیرند.
سان کالر در نقاشی ساختمان
از نوع رنگهای اکرلیکی است با این تفاوت که از آن برای نمای بیرونی ساختمان استفاده میکنند. بر روی سطوح بتنی و سیمانی به راحتی قرار میگیرد و ذرات معلق گرد و غبار و دوده را به خود جذب نمیکند. لذا بسیار مناسب برای نمای بیرونی ساختمان است
رین کالر
خواص سان کالر را دارد به این تفاوت که نسبت به سان کالر بسیار مقاومتر بوده و در برابر شرایط جوی خشن، بسیار پایدارتر و سازگارتر است. پس بیشتر در مناطق شمالی و جنوبی کشور که دارای شرایط جوی بسیار مرطوب و یا بسیار خشک است، استفاده میشود. همچنین از این نوع رنگ در داخل ساختمان برای سقف سونا و استخر و مناطقی که رطوبت بالا دارند می توان بهره گرفت.
سیسکون کوت
از این رنگ به صورت لایه ای جهت آببندی بر روی سطوح بیرونی ساختمان استفاده میکنند. این پوشش بیرنگ سبب میشود که نمای بیرونی ساختمان در برابر رطوبت و ذرات دود و غبار محافظت شده و همچنین مانع تیره شدن و یا تغییر رنگ نما میشود.
لعابی
رنگ لعابی برای سطوحی کاربرد دارد که نیاز است ضدآب شوند. این نوع رنگ پس از آنکه خشک شد یک سطح سخت و محکم و مقاوم دربرابر آب ایجاد میکند. در نقاشی ساختمان ، هم برای داخل و هم برای خارج ساختمان از آن استفاده میکنند.
کوتاه سخن اینکه انواع بسیار مختلف و جدیدی از انواع رنگها وجود دارد. سعی برآن شد که در دسته بندیهای کلی آنها را قرار داده و جهت آشنایی شما عزیزان آنها را معرفی کنیم. برای آشنایی بیشتر و سفارش کار می توانید با شماره 09190529986 تماس بگیرید.
سلام خسته نباشید
ممنون از مطلب مفیدتون استفاده کردم
سلام خوشحالم که مفید واقع شده