




کفپوش اپوکسی چیست؟
اپوکسی یک ماده شیمیایی است که جزئی از خانواده اپوکسید ها می باشد اما در بین عموم به محصول نهایی رزین های اپوکسی نیز همان اپوکسی می گویند.
رزین های اپوکسی قبل از اجرا به شکل مایع هستند و پس از اجرا به جامد تبدیل می شوند. علت تغییر شکل رزین اپوکسی از مایع به جامد ترکیب این رزین با ماده شیمیایی به نام “هاردنر” یا سخت کننده است که پس از ساعاتی از این ترکیب و انجام واکنش های شیمیایی رزین مایع به سطحی جامد و بسیار مستحکم بدل می شود.
این ماده بسیار مقاوم و مستحکم می باشد و در برابر دیگر مواد شیمیایی، مقاومت بالایی دارد. همچنین با ترکیبات شیمیایی متنوع قابل تغییر ویژگی ها و اصلاح نقاط ضعف می باشد. یکی از نکات عالی و مهم در مورد اپوکسی ها ، دامنه وسیعی کاربردی است، که این نوع کفپوش ها دارا هستند.
شاید برای توضیح رزین و هاردنر بهتر است از چسب دوقلو مثال بزنیم تا به راحتی قابل درک باشد. چسب های دوقلو هم پس از ترکیب به سرعت تبدیل به جامد شده و بسیار سخت می شوند.
این واکنش منجر به تشکیل پلیمری ترموست می شود که خواص مکانیکی، مقاومت دمایی بالا و همچنین مقاومت شیمیایی دارد. این خواص به اپوکسی کاربردهای فراوانی می بخشد که از میان آن ها می توان به تولید پوشش های صنعتی، استفاده در قطعات الکترونیکی و الکتریکی، چسب ها و مواد پلاستیکی تقویت یافته با الیاف اشاره کرد.
استادکار اجرا و فروش آقای منصوری ۲۴ ۹۲ ۵۴۰ ۰۹۱۲
- مزایای کفپوش اپوکسی
کفپوش اپوکسی دارای ویژگی ها و مزایای منحصر به فرد زیادی است که در ادامه با این مزایا آشنا می شوید:
معایب کفپوش اپوکسی
با اینکه کفپوش اپوکسی مزایای زیادی دارد ولی معایب هم دارد که این معایب به شرح زیر می باشد:
قیمت کفپوش اپوکسی
کفپوش یک ساختمان یکی از مهمترین جنبه های بصری داخلی و نمای داخلی می باشد که اگر در انتخاب آن دقت نکنید با مسائل و مشکلات زیادی از جمله : دشواری تمیز کاری و نظافت ، آسیب به کفپوش بابت رفت و آمد و بار ترافیکی زیاد که منجر به افزایش هزینه ها می شود ، مختل شدن زمان و پول ساکنین و افراد شاغل در ساختمان و … می شود. یکی از عوامل مهم در انتخاب نوع کفپوش یک ساختمان هزینه تمام شده می باشد.در این مقاله در خصوص ویژگی ها و نحوه انتخاب بهترین کفپوش و قیمت آن که یکی از بهترین کفپوش های موجود می باشد صحبت شده است و همچنین لیست قیمت کفپوش اپوکسی و عوامل تاثیر گذار در قیمت ارائه شده است.
جدول قیمت کفپوش اپوکسی در بازار سال ۱۴۰۱
ردیف | محصول یا خدمات | واحد | حدود قیمت هر واحد |
۱ | کفپوش اپوکسی پوست پرتقالی | متر مربع | ۲۶۰-۳۲۰ |
۲ | کفپوش اپوکسی لولینگ | متر مربع | ۴۰۰-۴۹۰ |
۳ | کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک | متر مربع | ۶۴۰-۷۸۰ |
۴ | کفپوش اپوکسی بیمارستانی | متر مربع | ۴۵۰-۵۵۰ |
۵ | کفپوش اپوکسی پارکینگی | متر مربع | ۲۷۰-۳۵۰ |
عوامل تاثیرگذار بر قیمت کفپوش اپوکسی چیست؟
همانطور که در بالا گفته شد برای مشخص کردن قیمت تمام شده در ابتدا باید فاکتور های موثر را بشناسیم.
اجرای کفپوش اپوکسی شامل مراحل مختلف و مواد مختلف است
که با توجه به مکان مورد استفاده (برای مثال کفپوش بیمارستان می تواند نازک باشد
اما آنتی باکتریال است اما کفپوش پارکینگ به دلیل عبور و مرور زیاد باید ضخیم باشد
تا بار سنگین ترافیک آن را خراب نکند اما آنتی باکتریال بودن اصلا اهمیت ندارد)
می تواند قیمت آن عوض شود.
در ادامه به بررسی جزییات این عوامل میپردازیم.
نوع سطح زیرین و کف سازی
یکی از مهم ترین عوامل موثر بر قیمت کفپوش ها ، آماده سازی سطح زیرین می باشد.
کفپوش ما از هر نوعی که باشد برای اجرا نیاز به آماده سازی و زیر سازی سطح دارد . در حقیقت بیشترین زمان در کفپوش کردن یک محیط صرف آماده سازی و زیرسازی سطح می شود. آماده سازی سطح زیرین شامل از بین بردن شکاف ها و حفره ها، تعمیر آسیب های فیزیکی و آسیب شیمیایی ، از بین بردن آلودگی و رطوبت در سطح زیرین می باشد که همه این مراحل طبیعتا در قیمت نهایی کار موثر است و اگر سطح زیرین در هنگام ساخت سازه و ساختمان به خوبی آماده شده باشد ، هزینه نهایی کفپوش به شدت کاهش پیدا می کند.
متراژ محیط
بدیهی و واضح است که متراژ محیط یکی از عوامل تاثیر گذار در قیمت نهایی کفپوش اپوکسی است. هر چه متراژ کار بیشتر باشد هزینه نهایی کمتر می شود چرا که هزینه هایی مانند ایاب و ذهاب کارگران ، انتقال تجهیزات و وسایل و بسیاری دیگر جزو هزینه های ثابت یک کار هستند که باید پرداخت شوند. هر چه متراژ بالاتر باشد به طبع این هزینه در هر متر مربع کوچک تر می شود و در نهایت هزینه پایانی کفپوش اپوکسی کاهش می یابد.
ضخامت
ضخامت کفپوش های اپوکسی به طور مستقیم با کاربری پروژه در ارتباط است. برای مثال در محیط های پر رفت و آمد و پر ترافیک صنعتی و پارکینگ های عمومی ، کفپوش اپوکسی با ضخامت بالاتری اجرا می شود تا مقاومت بیشتری داشته باشد ولی در محیط های خصوصی و کم تردد کفپوش های اپوکسی با ضخامت کمتری اجرا خواهند شد.
در محیطهای معمولی ضخامت ۱ تا ۲ میلیمتر، در محیطهای که ترافیک و رفت و آمد نیمه سنگین دارند، ضخامت ۲ تا ۳ میلیمتر، در ترافیک سنگین معمولا ۳ تا ۴ میلیمتر و در شرایط خاص که ترافیک محیط بسیار زیاد است، ممکن است تا ۸ میلیمتر نیز نیاز به ضخامت وجود داشته باشد. هنگام در نظر گرفتن ضخامت توجه به دو نکته “کاربری پروژه” و “کفسازی بتنی” اهمیت ویژهای دارد.
مقدار مصرف مواد
میزان مصرف مواد در هر پروژه با توجه به ضخامت لایه های مختلف ضرب در مساحت سطح به دست بیاوریم. برای مثال اگر بخواهیم بیست متر مربع از یک سطح را با ضخامت یک میلیمتر بپوشانیم ، احتیاج به ۲۰ لیتر مواد داریم. البته به وزن مخصوص هر نوع کفپوش که توسط شرکت تولید کننده نوشته می شود ، دقت کنید.
کیفیت مواد
یکی از مهم ترین فاکتور های تعیین قیمت نهایی هر کفپوشی می تواند کیفیت متریال یا مواد مصرفی باشد. انتخاب مواد لازم جهت اجرای کفپوش اپوکسی از برند های مختلف تاثیر قابل توجهای بر تعیین قیمت دارد. تضمین کیفیت مواد مورد نیاز از سخت ترین بخش ها است که نیاز به تجربه زیادی دارد. بهره گیری از مشاوران یا پیمان کاران این حوزه می تواند انتخابی هوشمند جهت کسب اطمینان از مواد مورد نظر است.
دستمزد و حق الزحمه نصب
یکی دیگر از عوامل تعیین قیمت تمام شده در کف پوش های اپوکسی ، دستمزد و حق الزحمه نصب می باشد. بیشترین بخش از مراحل اجرای کفپوش اپوکسی توسط نیروی انسانی انجام می شود و ماشین آلات خاصی درگیر این کار نیستند. اگر مدیریت پروژه درست باشد با انتخاب کارگران ماهر و حرفه ای می تواند با تعداد کمتر نیروی انسانی بیشترین خروجی را داشته باشد و هزینههای مربوط به دستمزد و حق الزحمه نصب را به حداقل برسانید.
نگهداری از کفپوش اپوکسی چه قیمتی دارد؟
یکی از مزیتهای کف اپوکسی قابلیت ترمیم بودن آن است. اگر بخشی از کفپوش دچار آسیب جدی شود، به راحتی میتوان نسبت به برطرف کردن آن به صورت صورت موضعی یا بصورت کلی اقدام کرد. هزینههای مربوط به تعمیر کفپوش اپوکسی، به مراتب ارزانتر از تعمیر و بازسازی دیگر کفهای سنتی است. هزینههای مربوط به نگهداری نیز منطقی و نسبتا اقتصادی هستند. با رعایت مجموعهای از اقدامات پیشگیرانه، میتوانید به راحتی از کفپوش اپوکسی نگهداری کنید. در ادامه به اقداماتی که میتوانند با کمترین هزینه انجام شوند، اشاره میکنیم.
۱- نظافت دوره ای و تمیز نگهداشتن آن به ویژه با استفاده از مواد شوینده مخصوص .
۲- عدم انتقال تنش های سنگین و ضربات زیاد به کفپوش .
۳- عدم ریخت و پاش مواد شیمیایی بسیار غلیظ و خطرناک
۴- عدم نزدیکی حرارت بالا و نقطه جوش
انواع کفپوش epoxy
کفپوش های اپوکسی تنوع بسیار زیادی داشته و این تنوع در سه حالت می تواند مد نظر قرار گیرد. ضخامت کفپوش اپوکسی برای کاربری ها و سطوح مختلف متفاوت می باشد و با توجه به مورد استفاده و مکان استفاده سازه فرق می کند. کفپوش های اپوکسی معمولا بین دو تا سه میلی متر ارتفاع دارد، اما بسته به کاربری های مختلفی که سطوح دارند این ضخامت می تواند کمتر و یا بیشتر باشد. کفپوشهای اپوکسی که ضخامت آن کمتر از دو میلی متر باشد را بهتر است به عنوان پوشش اپوکسی بشناسیم.
کفپوش epoxy خود تراز شونده
کف اپوکسی خود تراز شونده در مکان هایی مانند سالن های تولید و انبار، بیمارستان ها، داروسازی ها و اتاق های تمیز (clean rooms) و … مورد استفاده قرار می گیرد.
کفپوش آنتی داست
آنتی داست به طور کلی سطحی است که باعث می گردد گرد و خاک در محیط از بین رفته و تمیز شدگی سطح به راحتی انجام گیرد. بطور معمول تمامی کفپوش اپوکسی آنتی داست خواهند بود و لذا به تمام انواع کفپوش اپوکسی می توان نام آنتی داست را نیز اضافه نمود.
کفپوش اپوکسی ضد لغزش یا کفپوش های اپوکسی سیلیس پاش
این نوع کفپوش ها که ضد لغزش هستند در سطوح شیب دار پارکینگ ها و همچنین کفپوش اپوکسی پوست پرتقالی در سطح صاف پارکینگها، سالن های تولید و انبار مورد استفاده واقع می شود.
کفپوش های آنتی استاتیک
کفپوش اپوکسی بطور معمول عایق بار الکتریکی است و هر چه ضخامت بیشتر باشد مقاومت آن بیشتر می شود. جالب است که با تغییر در فرمولاسیون و نحوه اجرا در این نوع کفپوش ها قابلیت عبور بار الکتریکی را نیز خواهد داشت و به نام کفپوش های اپوکسی آنتی استاتیک معروف شده است.این کفپوش به کفپوش ضد جرقه نیز معروف می باشد و برای محیط هایی که مواد اشتعال زا نگهداری می شود بسیار مناسب است. این کفپوش ها از انتقال جریان الکتریسیته ی ساکن جلوگیری می کند و از خطر آتش سوزی در این مکان ها می کاهد. کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک در انبارها، کارگاه های تعمیراتی، گاراژها، انبار ها و مکان های نگهداری رنگ، تجهیزات نظامی کاربرد فراوانی دارد.
کفپوش epoxy گرانیت
این کفپوش بر پایه رزین طرح گرانیت آماده سازی می شود. کفپوش اپوکسی گرانیت می تواند بهترین جایگزین برای انواع کفپوش های سنگی، سرامیک، پارکت و پی وی سی باشد. این کفپوش علیرغم اینکه یک عایق حرارتی، رطوبتی و صوتی است و به صورت یکپارچه روی کف پیاده سازی می شود. به دلیل مقاومت بالا در برابر خراشیدگی و ساییدگی شما می توانید در تمام محیط ها مثل سینما، پارکینگ، استخر، رستوران و… آن را اجرا کنید.
کفپوش اپوکسی آنتی باکتریال
این کفپوش ها جهت سطوح بسیار تمیز بخصوص در بیمارستانها، داروسازی ها و صنایع بهداشتی و غذایی فرموله می شود و در ساخت آن از ذرات نانو نقره استفاده شده است.
کفپوش epoxy دکوراتیو
اگر به دنبال کفپوشی با عایق رطوبتی هستید، می توانید از کفپوش اپوکسی دکوراتیو استفاده کنید. کفپوش های epoxy قابل شستشو می باشد و در طرح و رنگ های مختلفی موجود است. این کفپوش ها به صورت یکپارچه می باشند یعنی اینکه درز و شکافی روی آن وجود ندارد، به همین علت باکتری یا قارچ روی آن رشد نمی کند. این کفپوش انعطاف بالایی دارد و در رنگ و طرح های متنوعی ارائه می شود. شما می توانید در سرویس های بهداشتی، سالن های زیبایی، لابی هتل ها و منازل و.. از آن استفاده کنید.
کفپوش epoxy ضد اسید
در ساخت کفپوش اپوکسی ضد اسید، از رزین و سخت کننده ی ضد اسید استفاده شده است. این نوع کفپوش مقاومت بالایی در برابر اسید ها و مواد شیمیایی دارد. کفپوش اپوکسی ضد اسید، روی سنگ، فلز و بتن قابل اجرا می باشد. یکی از مهم ترین نکات در رابطه با این کفپوش، مقاومت بالا در برابر حرارت و فشار است که اصلا دچار شکاف و ترک نخواهد شد. کفپوش اپوکسی ضد اسید در کارخانه های داروسازی، صنایع شیمیایی، کارگاه ها، صنایع پتروشیمی، نیروگاه ها و… قابل پیاده سازی و اجرا می باشند.
کفپوش اپوکسی ضد اسید
کفپوش اپوکسی سه بعدی
کفپوش اپوکسی ۳D یا کفپوش اپوکسی سه بعدی کفپوشی دکوراتیو می باشد که با کمک گرفتن از پرینت و چاپ سه بعدی طرح انتخابی و رزین اپوکسی شفاف بر روی کف اجرا میشود و به آن نمایی فوق العاده می بخشد. از کفپوش اپوکسی سه بعدی معمولا برای کف سازی لابی، آشپزخانه، حمام و سرویس بهداشتی استفاده می شود.
کفپوش اپوکسی سه بعدی
کاربرد های کفپوش اپوکسی
همان طور که گفتیم کفپوش اپوکسی، کاربری گسترده ای دارد و در خیلی از جاها می توان از آن استفاده کرد. مهم ترین کاربرد های کفپوش اپوکسی به شرح زیر می باشد:
- برای کف فضا و مکان های صنعتی مثل کارخانجات و کارگاه ها
- برای کف انبار ها
- استفاده در فضاهای تجاری مثل فروشگاه ها و مراکز خرید
- کف خانه ها
- کفپوش حمام و سرویس های بهداشتی
- کف استخر ها
- راهرو های اضطراری در برج های اداری و تجاری
- کف بیمارستان ها و درماندگاه ها
- سالن های زیبایی و آرایشی
- سالن و مراکز ورزشی
- کف فرودگاه ها